Orchideacsodák
0
...

Rendeléssel, szállítással kapcsolatos kérdések

Mit jelent, ha egy termék státusza "Elfogyott"?

Két eset elképzelhető:

1. A termék teljesen elfogyott, beszerzése pár hónapon belül nem lehetséges, utánpótlása bizonytalan.

2. A termék szezonális, vagyis bizonyos időszakokban beszerezhető, más időszakban nem lelhető fel a piacon. Például speciális igényeik miatt virágzó Cymbidium és Miltonia hibrid orchideák elsősorban a téli, hűvösebb időszakban szerezhetőek be, nyáron nem kaphatóak virágzó példányok. A bonyodalmak és félreértések elkerülése végett így nyáron "Elfogyott" besorolást kapnak.


Milyen folyamatokat takar a várható szállítási idő alatt feltüntetett munkanapok száma?
Ha a termék kosárba tehető és megvásárolható: a megrendelés után a termék (1-3 munkanap) alatt is kézbesítésre kerülhet.


A rendelhető mennyiségnél kiírt darabszámot kell megrendelnem?
Nem, a rendelhető mennyiség csak azt mutatja meg, hogy hány darab termék érhető el, tehát mennyi az összesen megrendelhető darabszám. Egy darabot is rendelhetsz, ha neked csak annyira van szükséged, de maximum annyit rendelhetsz, amennyi darabszámot a weboldal megjelenít.


Megrendeltem egy terméket, de kiderült, hogy mégsem tudják szállítani, nincsen belőle. Hogyan lehetséges ez, ha a terméknél egy bizonyos darabszám rendelhető volt?
A készletnyilvántartás - mely a termékeknél a rendelhető darabszámot mutatja - partnereink készletnyilvántartása alapján történik. Bizonyos esetekben, ha nem kaptunk jelzést a készletek kifogyásáról, vagy hibásan lett nyilvántartva a készlet, nálunk is hibás darabszámot mutat a program. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a termékeknél mutatott darabszám nagyjából 90%-ban megbízható, elsősorban az alacsonyabb termékdarabszámnál fordulhat elő kifogyás, amelyet a webáruház nem jelez ki. Amennyiben ilyen eset előfordul, a megrendelőt értesítjük, és csak a megrendelés többi részét küldjük, vagy a vevő kérésére a megrendelést töröljük.


Mennyire naprakész és megbízható az orchideáknál beállított méret, és virágzási információ?
99%-ban megbízhatóak a beállított adatok. Természetesen előfordulhat, hogy egy orchidea elvirágzott és ezt a webáruház még nem jelzi ki. Mértet különbségek a nagyobb ochideáknál, elsősorban Vandáknál fordulhat elő, például egy akasztós példány helyett egy kisebb, esetleg díszüveges példányt tudunk szállítani. (Nagyobb méretkülönbség esetében természetesen az ár is csökken/növekszik.)


Télen is szállítható az orchidea? A hideg nem okoz károsodást?
Ha az időjárást nem látjuk biztonságosnak az orchidea szállításhoz, akkor fűtött csomagokban küldjük növényeinket, mely semmilyen felárral nem jár. Ezért télen is útnak indulnak csomagjaink.