Orchideacsodák
0
...

Bevezetés

A Földön kialakult páratlan élővilág számtalan lenyűgöző állati és növényi fajt számlál, melyek között a legszebb és legérdekesebb teremtmények közé tartoznak az orchideák. Virágaik szemet gyönyörködtető változatossága és különleges habitusuk miatt nem csak az őket beporzó rovarokat, hanem az embereket is képesek levenni a lábukról.

Az uralkodó közhiedelemmel ellentétben az orchideák számos faja - és főleg hibridjei - egy-két alapelvet betartva meglehetősen könnyen nevelhetőek, virágoztathatóak, élőhelyi- és fajváltozatosságuknak köszönhetően pedig nincsen olyan lakás, amelyben ne lehetne orchideát tartani. Az egyetlen szabály az, hogy gondoljuk át, milyen körülményeket tudnánk biztosítani a növénynek, és ennek megfelelően válasszunk.

Egy harminc-negyven négyzetméteres kis otthon világos ablakában csodálatos floráriumot lehet kialakítani akár egy kiszuperált akváriumban is miniatűr orchideákból. Egy 100-150 négyzetméteres lakásban már van hely a szoliterként is mutatós nagyobb példányoknak, míg a kerttel rendelkezők akár üvegházat is építhetnek kedvenceiknek.

Az orchideák lenyűgözően változatos családjáról ezen a helyen csak nagyon felszínes ismertetőt adhatunk, a legalapvetőbb tudnivalókat megosztva az olvasóval. Az alaposabb ismeretek elsajátításához számos magyarul is kapható könyv és kiadvány ad segítséget, illetve a webáruházban az egyes fajok leírásánál is igyekszünk legjobb tudásunk szerint megközelítőleg pontos gondozási útmutatót adni. Az évek alatt felhalmozott saját tapasztalatot azonban semmi nem pótolja.  Érdemes hát még ma belevágni az orchideák gyűjtésébe!