Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

01.01.Fruzsina
01.02.Ábel
01.03.Benjámin, Genovéva
01.04.Leona, Titusz
01.05.Simon
01.06.Boldizsár
01.07.Attila, Ramóna
Hirdetes

Közösség

Epidendrum stanfordianum

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: cserepes - közepes méretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Epidendrum stanfordianum gondozása

Az Epidendrum nemzetség több mint 1000 ismert fajt számlál, melynek egy igen szép típus növénye az Epidendrum stamfordianum. Ez a nemzetség roppant színes mind a virágokat, mind pedig ami a növények formáját és méretét illeti, ezért a nemzetségen belül több mint 30 alcsoportot hoztak létre. 

Ez a faj nevét – Stamfordról – egy 19.századi angol orchidea gyűjtőről kapta.
Az Epidendrum stamfordianum Belize, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Kolumbia, Costa Rica és Venezuela kiterjedt, szezonálisan száraz erdőségeiben fordul elő 50-800 m tengerszint feletti magasságban, ahol fák ágain telepszik meg. Ez az orchidea növekedéséhez kifejezetten melegházi viszonyokat igényel.
A növény Cattleya-szerű bulbákkal és bőrszerű levelekkel rendelkezik. Az értékesebb orchidea fajok közé tartozik, mivel virágai nem csak megközelítik a 4 cm-es méretet és igen mutatósak, de kellemesen illatosak és tartósak is.
Az Epidendrum stamfordianum nagyon kedveli a kiegyenlített tápoldatozást, melyet virágaival meg is hálál nekünk. Virágait télen, tavasszal, vagy nyáron hozza egy körülbelül 60 cm hosszú virágszáron. Ültetését orchidea cserépbe ajánljuk.

Ár: 5 800 Ft