Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

10.08.Koppány
10.09.Dénes
10.10.Gedeon
10.11.Brigitta
10.12.Miksa
10.13.Ede, Kálmán
10.14.Helén
Hirdetes

Közösség

Dendrobium quadrangulare

Nagyobb képért kattints a képre!
Értesíts, amikor elérhető!
E-mail cím:

Méret: blokkos - kisméretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Dendrobium quadrangulare gondozása

A Dendrobium quadrangulare gyönyörű kis miniatűr orchidea, mely egy az egyben úgy néz ki, mintha egy nagyobb Dendrobium faj lekicsinyített változata lenne. Az ajkakon pici sárga díszítéssel büszkélkedő ragyogó fehér virágai tavasszal és nyáron jelenhetenek meg, kis méretük ellenére rendkívül illatosak. Miniatűr orchidea gyűjtők számára kötelező darab!

A Dendrobium quadrangulare orchidea Délkelet-Ázsiában honos kistermetű növény, ahol csupán a tengerszint feletti 50 méteres magasságig található meg fákon élő epifita orchideaként.

Mivel eredetileg trópusi klímán, a tengerekhez közel él, ezért biztosítsunk mi is állandó nedvességet, magas páratartalmat, és viszonylag meleg környezetet (20-30 fok) számára. Nyáron tehát bőségesen öntözhetjük és orchidea tápoldattal tápozhatjuk. Télen 3-4 hónapra csökkentsük az öntözést és tápozást, de azért ne hagyjuk teljesen kiszáradni a növény ültető közegét. Ez a Dendrobium szereti a napfényt. Világos, szórt napfényes helyen jól fejlődik.

A Dendrobium hymenanthum néven is ismert orchideát pici méretének megfelelően parafa blokkon érdemes tartani, egy kevés Sphagnum mohával a gyökerénél, mely segíti az állandóan nyirkos környezet megteremtését. Mivel nagyon pici orchidea, ezért floráriumokba vagy terráriumokba is kitűnő választás!

Ár: 5 800 Ft