Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

10.04.Ferenc
10.05.Aurél
10.06.Brúnó, Renáta
10.07.Amália
10.08.Koppány
10.09.Dénes
10.10.Gedeon
Hirdetes

Közösség

Scaphyglottis violacea

Nagyobb képért kattints a képre!
A Scaphyglottis nemzetségbe tartozó hozzávetőlegesen 50 epifita vagy néha litofita (kavics lakó) faj igen különböző formájú és méretű virágokkal rendelkezik. Ez az igen különleges növény a Scaphyglottis violacea rendszertanilag a Laelia-félékhez tartozik. A Scaphyglottis violacea-t ritka orchideák szerelmeseinek ajánljuk, mivel kis rózsaszínes apró virágai nagyon szépek és érdekesek. A Scaphyglottis nemzetség fajai világszerte számos országban előfordulnak.

Méret: blokkos - miniatűr

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi

Vízigény: állandó nedvességet igényel

Pára: magas páratartalom (70-80%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák: Ponera violacea

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Scaphyglottis violacea gondozása

Scaphyglottis violacea orchidea gondozása

A Scaphyglottis violacea igen elterjedten fordul elő Guyana, Venezuela, Kolumbia, Ecuador, Bolívia és Peru területein.
 A növény epifita növekedésű, virágait élőhelyén rendszerint tavasszal és nyáron hozza. A virágszár rövid, a virágok nem haladják meg a 2,5 mm-es méretet. A Scaphyglottis violacea virágai viola színűek; sziromlevelei halványan rózsaszínű, míg a csészelevelek mélyebb rózsaszínt mutatnak. A mézajak világossárga.
A S. violacea tartása megegyezik a bulbákkal rendelkező Epidendrum fajokkal. Mérsékelten  napfény kedvelő, növekedési stádiumában igen víz – és tápanyag-igényes, amit a virágzást követően és az új hajtás kifejlődéséig csökkenteni kell. Orchidea tápoldatot havonta egyszer-kétszer keverjünk öntözővizéhez. Nyáron akár a szabadba is kitehető, de az erős napfénytől védeni kell! Ha nyáron a szabadban tartjuk, gondoskodjunk arról hogy a növény sose száradjon ki teljesen. A növény 2-3 sarjból áll.

Ár: 4 500 Ft

Tisztelt Látogató! Szeretnénk tájékoztatni, hogy webáruházunk felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. Webáruházunk használatával ön ezen tájékoztatásunkat tudomásul veszi.