Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

07.09.Lukrécia
07.10.Amália
07.11.Lili, Nóra
07.12.Dalma, Izabella
07.13.Jenő
07.14.Örs, Stella
07.15.Henrik, Roland
Hirdetes

Közösség

Gongora galeata orchidea

Nagyobb képért kattints a képre!
A könnyen tartható Gongora galeata orchidea fürtökben csüngő virágzatában a sárga vagy barna virágok repülő rovarokra hasonlítanak. A nyáron és ősszel megjelenő szép virágfüzér narancsra emlékeztető illatot áraszt.

Méret: cserepes - közepes méretű

Fényigény: fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: vízigényes

Pára: magas páratartalom (70-80%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák: Acropera atropurpurea, Acropera citrina, Acropera flavida, Acropera fuscata, Acropera loddigesii, Acropera luteola, Acropera luteola, Acropera pallida, Acropera purpurea, Acropera sulphurea, Gongora fuscata, Maxillaria galeata

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Gongora galeata orchidea gondozása


A könnyen tartható Gongora galeata orchidea fürtökben csüngő virágzatában a sárga vagy barna virágok repülő rovarokra hasonlítanak. A nyáron és ősszel megjelenő szép virágfüzér narancsra emlékeztető illatot áraszt.

A Gongora galeata orchidea Mexikó 600 és 1800 méter között elterülő eső- és köderdeiből származik, ahol elsősorban fákon, de néha köveken is megtelepszik.

Tartása kosárban Sphagnum moha és kéreg keverékében, vagy parafa blokkon is javasolt, de orchidea cserépben is tartható. A Gongorák - hasonóan mint a Stanhopeák - kedvelik a megszokottnál picit nedvesebb orchidea ültetőközeget. Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk ezen orchideák számára biztosítani, hogy az orchidea ültető közegbe több Sphagnum mohát keverünk. Ideális, ezen orchideák esetében, ha az ültetőközeg 30% - a Sphagnum moha.

A Gongora galeata orchidea félárnyékos helyet szeret, közege mindig legyen nyirkos, egyedül télen kíván egy rövidebb száraz periódust. Nyáron a kertbe is kihelyezhetjük, de tartsuk szem előtt, hogy a virágzás alatt az öntözésre fokozottabban kell ügyelnünk.

A Gongora galeata -t a téli pihenő kivételével havonta egyszer vagy kétszer kiegyenlítetten tápozzuk orchidea tápoldattal. Akkor ültessük át, ha az orchidea föld már összetömörödött, vagy kinőtte cserepét / kosarát.

3-5 bulbás példányokat szállítunk.

Ár: 6 500 Ft