Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

12.04.Barbara, Borbála
12.05.Vilma
12.06.Miklós
12.07.Ambrus
12.08.Mária
12.09.Natália
12.10.Judit
Hirdetes

Közösség

Dockrillia cucumerina

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: blokkos - kisméretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Dockrillia cucumerina gondozása

A Dockrillia cucumerina az egyik legkülönösebb megjelenésű miniatűr orchidea. Nevéből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a növényen található kis dudorok miatt a bulbák apró uborkákra emlékeztetnek, ezért a köznyelvben az uborka orchidea megnevezést kapta. Igazán egyedi, különleges formájú orchidea, emiatt virág nélkül is igen figyelemfelkeltő. Fordított állású, fodrozott, fehér ajkú, valamint kissé ívelt, piros csíkokkal díszített zöldessárga szirmú illatos virágai tél végén vagy tavasszal nyílnak.

A Dockrillia cucumerina Ausztráliából származó faj, Queenslandben folyók menti fákon él, nagyjából 800 méter tengerszint feletti magasságig található meg.

A régebben Dendrobium cucumerinum néven ismert orchidea tartása kevés gyakorlottságot igényelhet. Leggyakrabbanan parafa lapra kötözve tartják. Igényli a hűvösebb éjszakákat, a nappali és az éjszakai hőmérléklet ingadozása a szokottnál is nagyobb lehet.

Télen lehet egy kicsit szárazabban és hűvösebben tartani, ez elősegíti a virágzást. Az uborka orchidea bulbája önmagában is annyira lenyűgöző, hogy minden orchidea gyűjtő és orchidea kedvelő szeme-fénye, a gyűjtemény értékes darabja lesz. 

 
 
Ár: 7 850 Ft
Ezek a szépségek is érdekelhetnek