Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

08.02.Lehel
08.03.Hermina
08.04.Dominika, Domonkos
08.05.Krisztina
08.06.Berta, Bettina
08.07.Ibolya
08.08.László
Hirdetes

Közösség

Dendrochilum convallariforme

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: cserepes - közepes méretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Dendrochilum convallariforme gondozása

A Dendrochilumokat kalászvirágnak is nevezik, mivel apró virágaik kalásszerűen helyezkednek el a sokszor méteres virágszáron. Ezek az érdekes növények szobaüvegházakban vagy akár lakásban is tarthatók, mivel a legtöbbjük nem túl igényes, meleget kedvelő növény faj. 

A Dendrochilum nemzetség a Coelogynekkal áll közvetlen rokonságban. Ez a több mint 150 fajt számláló nemzetség tagjai epifiták, de néhány faj gyakran kavicsokon is megtelepszik. Ezeknek a növényeknek nincs valódi pihenési szakaszuk.
A Dendrochilum convallariiforme a Fülöp-szigeteken honos, 300-900 m tengerszint feletti magasságban, árnyas területeken. Ez a melegházi növény bőrszerű levelekkel és ovális, szorosan álló álgumókkal rendelkezik. Ahhoz hogy virágoztassuk, a növekedési szakaszában rendszeresen tápoldatoznunk kell és ügyelnünk kell arra is, hogy a növény virágzása után is mérsékelten melegen tartsuk, mivel ezek a növények nem kedvelik a hidegen tartást.
A körülbelül 8 mm-es illatos virágait télen hozza. Ültetését orchidea cserépbe és orchidea közegbe javasoljuk.

Ár: 6 200 Ft

Tisztelt Látogató! Szeretnénk tájékoztatni, hogy webáruházunk felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. Webáruházunk használatával ön ezen tájékoztatásunkat tudomásul veszi.