Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

03.06.Inez, Leonóra
03.07.Tamás
03.08.Zoltán
03.09.Fanni, Franciska
03.10.Ildikó
03.11.Szilárd
03.12.Gergely
Hirdetes

Közösség

Dendrobium pierardii

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: blokkos - kisméretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Dendrobium pierardii gondozása

A Dendrobium pierardii orchidea illatos virágainak jellemzője a légies, törékeny szépség. Ha ráesik a napfény, az egész virág úgy csillog, mint a hó a napsütésben. A nagy méretű, hangsúlyos, fehér ajkat hátrafelé hajló vékony, rózsaszínes lilás szirmok keretezik. Az ajak kissé tölcsér alakja miatt angol nyelvterületen a csuklyás Dendrobium becenevet kapta. Az év bármely szakában virágozhat, de általában télen és tavasszal szoktak megjelenni a virágok a teljesen lecsupaszodott bulbán. Ilyenkor a növény egyszerűen fenséges látvány!

A Dendrobium pierardii a Himalája lejtőitől Indonézián keresztül egészen Ausztráliáig elterjedt orchidea faj. 150-1800 méteres tengerszint feletti magasságig elsősorban örökzöld hegyi erdőkben megtalálható, de alföldi erdőségekben is felbukkanó epifita orchidea, mely néha sziklákon, köveken is tenyészik.

A jelenleg Denrobium cucullatum néven besorolt orchidea tartása könnyű, kezdő orchideásoknak is ajánljuk. Parafa blokkra kötözve (kevés Sphagnum mohával a gyökerénél), egy világos ablakban tartsuk, ahol szoktatással közvetlen napfény is érheti akár hosszabb ideig is. Nyáron bőségesen öntözzük és tápozzuk orchidea tápoldattal, hogy szép hosszú bulbákat növeszthessen. A bulbák általában 20-30 cm hosszúak, de megnőhetnek akár 80 centiméteresre is.

Ősszel csökkentsük az öntözést, majd teljesen hagyjuk el a tápozással együtt. Télen akár 2-3 hónapig is öntözés nélkül tartandó 15-20 fokos hűvösebb környezetben. A pihenő alatt ledobja a leveleit, bulbái teljesen lecsupaszodnak. Amíg maga a bulba szép telt, nem ráncos, nem kell aggódni miatta. Tél végén, tavasz környékén lehet fokozatosan újra elkezdeni az öntözést és tápozást, miután megjelentek az új hajtások. A virágzásra is ebben az időszakban van a legnagyobb esély.

 

 

Ár: 3 800 Ft

Tisztelt Látogató! Szeretnénk tájékoztatni, hogy webáruházunk felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. Webáruházunk használatával ön ezen tájékoztatásunkat tudomásul veszi.