Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

06.03.Klotild
06.04.Bulcsú
06.05.Fatime
06.06.Cintia, Norbert
06.07.Róbert
06.08.Medárd
06.09.Félix
Hirdetes

Közösség

Cattleya percivaliana x walkeriana

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: cserepes - közepes méretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Cattleya percivaliana x walkeriana gondozása

A Cattleya percivaliana X walkeriana a Cattleya percivaliana és a Cattleya walkeriana kereszteződéséből jött létre. Ez a két alapfaj Dél-Amerikai eredetű, így tartását mérsékeltházi viszonyokkal rendelkező növény kedvelőknek ajánljuk.

A Cattleya walkeriana és a C. percivaliana két Brazíliában és Venezuelában honos mérsékeltházi orchidea faj. A közel azonos körülmények között élő két növényfaj hibridje szintén hasonló tartásmódot kíván, mely a Cattleyákra igen jellemző.
A Cattleya percivaliana X walkeriana kedveli a sok fényt, így árnyasan, nyáron a szabadban is tartható. Ez a növény nagyon kedveli a kiegyenlített tápoldatozást a növekedési időszakában.
Öntözése esővízzel a legideálisabb. Például ha rendelkezünk egy esővíz gyűjtővel, a nap végén növényünket megmeríthetjük benne. Ha nem tudunk esővizet gyűjteni, használhatunk felforralt és kihűlt, állni hagyott csapvizet is.
Ültetését orchidea cserépbe és orchidea közegbe javasoljuk. Illatos és mutatós, körülbelül 8 cm-es virágait az év bármely szakában hozhatja. A virágzást elősegíti a nappali és éjszakai hőmérsékletek közti hőingadozás. 

Ár: 9 500 Ft