Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

10.31.Farkas
11.01.Marianna
11.02.Achilles
11.03.Győző
11.04.Károly
11.05.Imre
11.06.Lénárd
Hirdetes

Közösség

Cattleya maxima

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: cserepes - közepes méretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Cattleya maxima gondozása

A Cattleyák nemzetsége 53 fajt számlál, melyek a trópusi Dél-Amerikában igen elterjedtek. A gyűjtők számára igen értékes növényeknek számítanak, hiszen virágaik igen színesek és illatosak, gyakran hatalmas méretűek. A botanikai Cattleyak számos igen impozáns és szemet gyönyörködtető hibrid szülőinek számítanak.  

A Cattleya maxima orchidea Kolumbia, Ecuador, Peru és Venezuela kiterjedt területein honos körülbelül 50-1500 m tengerszint feletti magasságban. Mint a Cattleyák általában, ez a növény is magasabb fák tetején telepszik meg, így bőségesen kap fényt és állandó légmozgás éri.
Ahhoz hogy növényünk virágozzon, a növekedési szakaszában rendszeresen tápoldatoznunk kell és gondoskodnunk kell a kiegyenlített öntözéséről is. Ha lakásunkban tartjuk, célszerű növényünket orchidea cserépbe ültetni, hiszen így könnyebben biztosíthatjuk számára az igen fontos állandóan nyirkos ültető közeget.
Gondoskodásunkat gyönyörű és illatos virágaival hálálja meg, melyek a rövid pihenési időszak után – ősszel vagy télen jelennek meg. A virág mérete 12,5 cm, melyből általában egy 30 cm-es virágszáron 10-15 hosszú életű, viszos textúrájú virág nyílik.

Ár: 5 800 Ft
Ezek a szépségek is érdekelhetnek