Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

06.03.Klotild
06.04.Bulcsú
06.05.Fatime
06.06.Cintia, Norbert
06.07.Róbert
06.08.Medárd
06.09.Félix
Hirdetes

Közösség

Bulbophyllum polystictum

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: cserepes - közepes méretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Bulbophyllum polystictum gondozása

A Bulbophyllum polystictum orchidea közeli rokonságban áll a Bulbophyllum lobbii-val, hiszen az ülőalkalmatosságra emlékeztető virágok formája nagyon hasonló, és a polystictum ajka is mozog. Levelei azonban nagyon szép, kissé tojásdad alakúra nőnek, így akkor is nagyon mutatós, ha nem virágzik, virággal együtt pedig egyszerűen fenséges látvány.

A Bulbophyllum polystictum Délkelet-Ázsiából és Új-Guineából származó orchidea, ahol erdei fákon a tengerszint felett 400 és 600 méteres magasságban található meg.

A Bulbophyllum polystictum orchidea kultúrában is könnyen nevelhető. Félárnyékos helyet szeret, enyhe napfény érheti. Nyáron bőségesen öntözhetjük és tápozhatjuk orchidea tápoldattal, ha van rá lehetőségünk, tegyük ki a kertbe egy fa árnyékába. Télen egy kisebb pihenőt kíván, ilyenkor fogjuk vissza az öntözést, és egy kicsit csökkenthetjük körülötte a hőmérsékletet is. A páratartalomra annyira nem igényes, de amikor tavaszal vagy nyáron megjelenik a virága, emeljük körülötte a páratartalmat egy kicsit, hogy a virág könnyen ki tudjon nyílni.

Jó vízelvezetésű és légáteresztő orchidea ültetőközegbe történő átültetésére akkor kerüljön sor, ha már kinőtte a cserepét, vagy az ültetőközeg összetömörödött, vízáteresztő képessége csökkent.

Ár: 6 100 Ft
Ezek a szépségek is érdekelhetnek