Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

03.10.Ildikó
03.11.Szilárd
03.12.Gergely
03.13.Ajtony, Krisztián
03.14.Matild
03.15.Kristóf
03.16.Henrietta
Hirdetes

Közösség

Bulbophyllum lepidum

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: blokkos - kisméretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Bulbophyllum lepidum gondozása

Megtalálható: Indiában, Mianmarban, Laoszban, Thaiföldön, Malajziában, Kambodzsában, Vietnámban és Indonéziában  mohás sziklákon és faalapokon 300–1100 méteres magasságban.Hőmérséklet 18-25 fok,Páratartalom 70-90%,Virgzási időszak  nyártól őszig.

A Bulbophyllum lepidum egy kis termetű orchidea faj, melyet ma Bulbophyllum flabellum-veneris néven is ismernek. Legyezőre emlékeztető színpompás virágai igen impozánsak és mutatósak. Mivel a növény kis helyet igényel, jó választás lehet  gyűjteményekben.

A Bulbophyllum lepidum előfordul Indonézia, India, Laosz, Malayzia, Kambodzsa és Vietnám kiterjedt területein, örökzöld erdők mohos szikláin. Ez a faj természetes élőhelyén állandó tápanyagot, magas páratartalmat és állandó légmozgást kap. Parafára felkötve vagy orchidea cserépbe ültetve egyaránt tathatjuk, de gondoskodnunk kell a kielégítő víz – és tápanyag ellátásról.
Virág mérete 2,5 cm, melyek egy 15-20 cm hosszú virágszáron jelennek meg. A Bulbophyllum lepidum 10-13 virágot hoz. Néha találkozhatunk ezzel a fajjal Cirrhopetalum lepidumként is. 

Ár: 5 800 Ft
Ezek a szépségek is érdekelhetnek

Tisztelt Látogató! Szeretnénk tájékoztatni, hogy webáruházunk felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. Webáruházunk használatával ön ezen tájékoztatásunkat tudomásul veszi.