Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

04.24.György
04.25.Márk
04.26.Ervin
04.27.Zita
04.28.Valéria
04.29.Péter
04.30.Katalin, Kitti
Hirdetes

Közösség

Bulbophyllum cauliflorum

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: blokkos - kisméretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Bulbophyllum cauliflorum gondozása

A Bulbophyllum cauliflorum orchidea neve „szár-virágú”-t jelent. Kínában Jing Hua Shi Dou Lan néven ismerik. Ez a növény a Bulbophyllumok népes nemzetségéhez tartozik és kis termetével értékes tagja lehet gyűjteményünknek.

 A Bulbophyllum cauliflorum Assam, Szikkim, Xizang Kína és a Himalájában honos orchidea faj, mely 600-2000 m tengerszint feletti magasságban fordul elő. Előfordul melegebb és hűvösebb területeken is, mint miniatűr méretű, epifita növény.
Ez a faj a Coelogynekra emlékeztető tojásszerű, egymáshoz közel álló álgumót hoz, rajta egy levéllel.
Tartása tehát a hűvös és mérsékeltházi viszonyok között kielégítő, a növény számára igen fontos a sok fény és a rendszeres tápoldattal való öntözés.
Mivel a Bulbophyllum cauliflorum élőhelyén epifita életmódot folytat, tartását parafára felkötve ajánljuk. Ennek a fajnak nincs meghatározott virágzási ideje, ezt az adott környezeti hatások határozzák meg. A Bulbophyllum cauliflorum virág mérete körülbelül 0,5 cm, melyekből a rövid száron számos mutatós virág jelenik meg a növényen.

Ár: 4 800 Ft
-21% = 3 800 Ft

Tisztelt Látogató! Szeretnénk tájékoztatni, hogy webáruházunk felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. Webáruházunk használatával ön ezen tájékoztatásunkat tudomásul veszi.