Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

12.03.Ferenc, Olívia
12.04.Barbara, Borbála
12.05.Vilma
12.06.Miklós
12.07.Ambrus
12.08.Mária
12.09.Natália
Hirdetes

Közösség

Brassavola nodosa

Nagyobb képért kattints a képre!

Méret: blokkos - kisméretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: hidegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Brassavola nodosa gondozása

A Brassavola nodosa orchidea virágainak jellegzetessége a hatalmas, szív formájú fehér ajak, melyet csillag alakot formáló zöldesfehér, elvékonyodott lepellevelek kereteznek. E gyönyörűségek tavasszal és nyáron nyílnak, szépségüket kellemes illatuk teszi teljessé.

A Brassavola nodosa orchidea a természetben Közép- és Dél-Amerikában található meg, a tengerparton és belsőbb területeken egyaránt, 500 méteres magasságig. Bulbái megnyúltak, hegyesek, szukkulensek, különleges megjelenése miatt igen kedvelt a gyűjtők körében.

A Brassavola nodosa sokat tűrő, könnyen nevelhető orchidea, ezért kezdőknek is ajánlható, mert elviseli a szárazságot és a legtöbb kezelési hibát is. Parafa blokkon tartva nevelhetőa legsikeresebben, mert a gyökerek érzékenyek a túlöntözésre. Magas a fényigénye, de csak szórt napfénynek tegyük ki, a túl erős közvetlen napfényt kerüljük. Szereti a magas páratartalmat, nyáron bőséges öntözést és orchidea tápoldattal való tápozást kíván.

Télen fogjuk vissza az öntözés és tápozás mennyiségét, mert szüksége van néhány hetes szárazabb nyugalmi periódusra. Pihenés után általában gazdagabban virágzik.

Ár: 5 800 Ft