Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

05.09.Gergely
05.10.Ármin, Pálma
05.11.Ferenc
05.12.Pongrác
05.13.Imola, Szervác
05.14.Bonifác
05.15.Szonja, Zsófia
Hirdetes

Közösség

Barbosella cogniauxiana

Nagyobb képért kattints a képre!
Értesíts, amikor elérhető!
E-mail cím:
Megkapó miniatűr orchidea, melynek aprócska levelei zöld pázsitként terítik be a blokkot. A Barbosella cogniauxiana orchidea hosszan tartó virágai tavasszal vagy nyáron nyílnak. A sárgászöldes virágok 2-3x hosszabbak, mint a levelek, igazi óriásnak tűnnek a növényhez képest, de teljes szépségük...

Méret: blokkos - kisméretű

Fényigény: közepesen fényigényes

Hőmérséklet: mérsékeltházi-melegházi

Vízigény: közepesen vízigényes

Pára: közepes páratartalom (50-70%)

Állapot: virágzóképes

Szinonímák:

Vásárlói vélemények:
Télen is épségben megérkezik!

Barbosella cogniauxiana gondozása

Barbosella cogniauxiana:

Megkapó miniatűr orchidea, melynek aprócska levelei zöld pázsitként terítik be a blokkot. A Barbosella cogniauxiana orchidea hosszan tartó virágai tavasszal vagy nyáron nyílnak. A sárgászöldes virágok 2-3x hosszabbak, mint a levelek, igazi óriásnak tűnnek a növényhez képest, de teljes szépségük nagyítóval fedezető fel igazán.

A Barbosella cogniauxiana orchideát Brazíliában, Sao Paulo erdeiben találhatjuk meg, ha a természetben keressük. Állandóan nedves, nyirkos, magas páratartalmú környezetben él, így biztosítsunk mi is hasonló feltételeket számára.

Parafa blokkra ültessük, egy kevés Sphagnum mohával a tövénél, hogy minnél jobb legyen a nedvesség megtartás. Ha már szépen elszaporodott, akkor a levelek maguk is őrzik a nedvességet. A Barbosella cogniauxianát árnyékos helyen neveljük, csak nagyon gyenge szórt napfény érheti. Nyáron kéthetente, télen havonta egyszer tápozhatjuk orchidea tápoldattal. Pici méretének köszönhetően párás terráriumba, floráriumba ideális orchidea.

 
Ár: 3 800 Ft