Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

09.03.Hilda
09.04.Rozália
09.05.Lőrinc, Viktor
09.06.Zakariás
09.07.Regina
09.08.Adrienn, Mária
09.09.Ádám
Hirdetes

Közösség

Hírek

2 3 4 5 6
Karácsonyi meglepetésünk: december 6-26-ig 90 orchidea kiegészítő -10%!
2011. december 05.

Díszítsd fel orchideádat az ünnepekre! Lepd meg orchidea kedvelő szerettedet egy szép orchidea kiegészítővel! Hogy segítsünk a választásban, íme a mi karácsonyi ajándékunk: több, mint 90 orchidea kiegészítőt legalább 10 százalékkal leáraztunk!

Bővebben »
Éjjel virágzó Bulbophyllum fajt fedeztek föl
2011. november 24.

A maga nemében egyedülálló, kizárólag éjjel virágzó orchideafajt fedeztek fel botanikusok Pápua Új-Guineában. A különleges növényre egy holland kutató talált rá a Pápua Új-Guineához tartozó Új-Britannia szigeten.

Bővebben »
Elton Johnról neveztek el egy hibrid orchideát
2011. november 24.


Farkast és rózsát már neveztek el róla, most egy új orchidea kapta a nevét Sir Elton Johnról Szingapúrban. 

Bővebben »
Egy kiállítás képei
2011. november 17.

Az őszi Orchidea és bromélia kiállítás ismét bővelkedett szebbnél-szebb orchideákban. Most képekben próbáljuk visszaadni a Vajdahunyadvár patinás épülete által közrefogott különleges atmoszférájú eseményt, melynek témája ezúttal az orchideák hétköznapi felhasználása volt.

Bővebben »
ORCHIDEÁK MINDENNAPJAINKBAN - Orchidea és Bromélia Kiállítás és Vásár
2011. október 26.

Orchidea és bromélia kiállítás és vásár varázsolja mesebelivé a Mezőgazdasági Múzeumnak otthont adó Vajdahunyadvár romantikus épületegyüttesét. A 2011. november 4-6. között megrendezésre kerülő kiállítás témája ezúttal az orchideák mindennapi felhasználása lesz.

Bővebben »
A hét orchideája 2011. október 24-30., újdonságok
2011. október 24.

A hét orchideájának választott Dendrobium kingianum tél végén vagy tavasszal megjelenő virágai ugyan kisméretűek, de kellemes illatúak, és egy nagyobb tő még így is lenyűgöző látványt nyújt virágzáskor! Több színvariánsuk is létezik, nálunk leggyakrabban a lila, rózsaszín és fehér változatok találhatóak meg. 

Bővebben »
Újdonságok, A hét orchideája 2011. október 10-16.
2011. október 12.

Két gyönyörű és kedvelt orchidea újdonságunk is van a héten, melyek közül a halványlila, illatos virágú Cattleya harrisoniae-t rögtön a hét orchideájává is választottuk. Másik újdonságunk a fantasztikus, szív alakú fehér virágokat nevelő Brassavola nodosa, melynek bulbái is igen különlegesek. 
 

Bővebben »
A hét orchideája 2011. szeptember 26. - október 9.
2011. szeptember 26.

Kivételesen két hétig tart akciónk, melynek keretében az apró virágocskákból álló füzéreket nevelő Liparis condylobulbon orchideát lehet kedvező áron beszerezni! A növények most még bimbós állapotban vannak, egy-két héten belül nyílnak majd ki, így teljes pompájukban tündökölhetnek új gazdájuknál!

Bővebben »
Gyere el a Hortus Hungaricusra, és spórold meg a postaköltséget!
2011. szeptember 12.

Az ország egyik legnagyobb növénykiállítása és -vására, a Hortus Hungaricus idén új helyszínen, a budapesti Syma Rendezvényközpontban kerül megrendezésre. Természetesen mi és az orchideák sem hiányozhatnak egy ilyen nagyszabású eseményről, így reméljük, személyesen is találkozhatunk!

Bővebben »
A hét orchideája 2011. szeptember 12-18.
2011. szeptember 12.

A hét orchideája ezúttal egy igazi különlegesség lett: a Rossioglossum Rawdon Jester 'Münchner Kindl', mely fantasztikus formájú és nagy méretű virágairól híres mivel rovarra emlékeztető mintázatú és tenyérnyi nagyságú virágainak ajka kisgyermeket formáz. Ez az ősszel és tavasszal virágzó orchidea egyszerre impozáns és vicces, igazi különlegesség, minden gyűjteményben ott a helye!

Bővebben »
2 3 4 5 6