Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

10.07.Amália
10.08.Koppány
10.09.Dénes
10.10.Gedeon
10.11.Brigitta
10.12.Miksa
10.13.Ede, Kálmán
Hirdetes

Közösség

INFORMÁCIÓ A TÉLI SZÁLLÍTÁSRÓL
2012. október 08.


MIELŐTT ORCHIDEÁT RENDELSZ, KÉRJÜK OLVASD EL A TÉLI SZÁLLÍTÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓKAT!

 
 

Az orchideák megrendelését télen sem korlátozzuk, de téli megrendelés esetén a személyes átvételt javasoljuk! Postai úton / futárral történő szállítás esetén nem vállalunk felelősséget arra, hogy a növények károsodás nélkül megérkeznek!

A hideg miatt a növényeket fagykár érheti, melynek következtében a zöld szövetek egy része elhalhat, és a gyökérvégek elfagyhatnak, beszáradhatnak. Bár tapasztalatunk szerint az orchideák strapabíróbbak, mint az általános vélekedés tartja, érdemes ezzel a lehetőséggel számolni. Amennyiben  az orchidea virágzik, a virágzat szintén károsodhat, ezért virágzó orchidea esetében is a személyes átvételt javasoljuk a téli időszakban.

Télen, 7-10 ºC fok nappali hőmérséklet alatt nem ajánljuk mérsékeltházi, mérsékeltházi-melegházi és melegházi orchideák postai úton / futárral való szállítását, de a hidegházi és hideg-mérsékeltházi fajok tapasztalataink szerint még nulla fok körüli nappali hőmérséklet esetén is jó eséllyel tökéletes állapotban megérkeznek. Iránymutatásként minden orchidea adatlapján a hópehely ikon mellett megtalálható az adott orchideára vonatkozó ajánlásunk a téli szállítással kapcsolatban.ADDIG IS, AMÍG ISMÉT ELÉRKEZIK A TAVASZ, AJÁNLJUK FIGYELMEDBE ORCHIDEA KIEGÉSZÍTŐINKET: orchidea cserepeinket, orchidea tápoldatainkat, orchidea földjeinket, orchidea kaspóinkat, műanyag orchidea kaspóinkat, orchideás könyveinket, permetező kannáinkat, virágpálcáinkat.