Orchideacsodák

Menü

Amit kínálunk

Névnapok

04.24.György
04.25.Márk
04.26.Ervin
04.27.Zita
04.28.Valéria
04.29.Péter
04.30.Katalin, Kitti
Hirdetes

Közösség

Elton Johnról neveztek el egy hibrid orchideát
2011. november 24.


Farkast és rózsát már neveztek el róla, most egy új orchidea kapta a nevét Sir Elton Johnról Szingapúrban. 

Különleges elismerésben részesült Sir Elton John: Szingapúrban egy új orchideát neveztek el a brit énekesről. A különleges ceremóniára pénteken került sor a most zajló Orchidea Világkonferencia keretein belül. A növényt a Szingapúri Nemzeti Orchideakertekben nevelték. Az intézmény régi hagyománya, hogy hírességekről és állami vezetőkről nevezi el helyben termesztett hibrid orchideáit.

A Doritaenopsis Sir Elton John nevű virág hatalmas fehér szirmait élénk intenzív bíborvörös pettyek tarkítják, ajakszerű belső lepellevele pedig aranyszínű villára hasonlít. "Neveztek már el rólam farkast, sőt még egy rózsát is, de orchideát még soha, és mivel imádom a kerteket, ez óriási megtiszteltetés a számomra" - mondta az énekes.

Mint hozzátette: "Nálunk odahaza mindig is voltak orchideák, szóval nagyszerű lesz a sajátunkat is nevelni". A 64 esztendős énekes egy koncert erejéig érkezett Szingapúrba. A Marina-öbölben tartott ünnepélyes ceremóniára élettársa, David Furnish és fiuk, Zachary is elkísérte.

Forrás: HVG


Kapcsolódó hírek:

Éjjel virágzó Bulbophyllum fajt fedeztek föl

Tisztelt Látogató! Szeretnénk tájékoztatni, hogy webáruházunk felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. Webáruházunk használatával ön ezen tájékoztatásunkat tudomásul veszi.